Jazz for Change is een project waarin een platform wordt gecreëerd om composities te schrijven en uit te voeren in een fusie van jazz- en wereldmuziek om een positieve verandering te weeg te brengen in de turbulente wereld van vandaag. Hierbij werken we samen met diverse disciplines en kunstenaars. Het combineren van zowel een muzikale als een sociale en spirituele zoektocht zorgt voor een diepe sensatie van de muziek.

Palhik Mana vzw Jazz for Change

East meets West

 

Toen de Nederlandse vocalist/bassist Henk de Laat en de Iraakse quanunspeler Osama Abdulrasol elkaar muzikaal ontmoetten op het poëziefestival de Winternachten in Den Haag in 2008, sprong er een magische vonk over op het publiek.

Sindsdien spelen ze in duo in binnen- en buitenland met groot vakmanschap en gedreven speelplezier.

 

Abdulrasol werd geboren in Babylon, maar groeide op in de stad Karbala, een sjieitische heilige stad waar muziek verboden is. Als vluchteling kwam hij terecht in België en vestigde zich in Gent. in 1997.

Abdulrasol schrijft muziek voor film en theater en speelde over heel de wereld met o.a. Goran Bregovic, BJ Scott, Luc De Vos, Ballets C de la B, en als solist met diverse orkesten onder leiding van Dirk Brossé.

 

Henk de Laat componeerde voor diverse internationale theatergezelschappen en projecten en zijn eigen groep Enrique Tarde. Als bassist begeleidde hij sterren als Shirley Bassey, Deborah Brown (van wie hij ook zanglessen kreeg), Marjorie Barnes, Eric Vloeimans, Denise Jannah en vele vele anderen. Osama en Henk spelen reeds 20 jaar samen in verschillende projecten en bezettingen.

 

De musici nodigen u uit om mee te gaan op een muzikale reis waarin diverse culturen moeiteloos samensmelten in originele eigen composities met veel ruimte voor improvisatie.

 

Henk de Laat - Vocals/Contrabas

Osama Abdulrasol - Quanun

 

Embassy of

The United States

Brussels

Belgium

“ met de steun van Ans Persoons, schepen van Nederlandstalige aangelegenheden, Wijkcontracten en Participatie

avec le soutien d’Ans Persoons, échevine des Affaires néerlandophones, Contrats de quartier et de la Participation »

©Henk de Laat All rights reserved