Sarah Avci in een interview:

 

"Ik heb meer dan 20 jaar ervaring met het werken met voornamelijk (migranten) vrouwen uit kansarme buurten in Brussel. Empowerment is een sleutelwoord doorheen mijn activiteiten. Ik begon als een gewone arbeider / mobilisator onder sociaal gemarginaliseerde / benadeelde migrantenvrouwen uit Noord-Afrika, Turkije, landen in het Midden-Oosten, Midden-Afrika, Latijns-Amerika, Azië, ...) en woonachtig in Brussel. Ik ben vastbesloten om het participatieproces, de emancipatie, gelijke behandeling, gelijke rechten en een betere integratie van migrantenvrouwen in mijn werk te bevorderen wat zich richt op het ontwikkelen van een positieve en blijvende verandering in hun gemeenschap.

 

In de loop der jaren ontwikkelen sommige van deze vrouwen zich via vrouwenorganisaties door interculturele ontmoetingen, deelname aan activiteiten, individuele training op maat op het gebied van communicatie en sociale vaardigheden, enz. Deze positieve ontwikkeling verschilt van vrouw tot vrouw. Ik merk dat sommige vrouwen een leidende rol kunnen spelen in hun eigen omgeving, maar ze missen nog steeds de kracht om deze competentie op zich te nemen. Ik geloof in de kracht van sociaal-artistieke projecten om vrouwen de kans te geven verborgen vaardigheden naar voren te brengen.

 

Gedurende mijn aanpak gebruik ik theatertechnieken om vrouwen te mobiliseren vanuit hun innerlijke kracht. Ik heb gezien dat vrouwen een positief proces van verandering doormaakten en velen van hen kwamen op voor zichzelf en hun nabije omgeving."

Foto's: Ilyas Essadek

Embassy of

The United States

Brussels

Belgium

“ met de steun van Ans Persoons, schepen van Nederlandstalige aangelegenheden, Wijkcontracten en Participatie

avec le soutien d’Ans Persoons, échevine des Affaires néerlandophones, Contrats de quartier et de la Participation »

©Henk de Laat All rights reserved